U bent hier: Home » Esther Kloosterman

Esther Kloosterman

Anders zijn, hoe lastig dat soms ook is!

Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde. Het leven zou immers enorm saai zijn. Maar als je jezelf regelmatig echt anders voelt dan anderen, kan het een zoektocht zijn om een draai te vinden in het leven. Na een lange en boeiende zoektocht heb ik het idee dat ik nu op een punt ben aangekomen dat het anders-zijn er mag zijn en juist mijn kracht is.

‘Zijn wie je bent, dat is geluk!’

Deze tekst hangt al jaren ingelijst in mijn woonkamer. Al sinds ik naar school ging voelde ik mij anders en ging me daarom aanpassen. Ik houd van mensen die anders zijn en buiten de gebaande paden treden. Vanuit een interesse in de mens achter de mens en diens beweegredenen, kwam ik terecht in de psychiatrie. Als psychiatrisch verpleegkundige heb ik jarenlang op een PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis) gewerkt. Mijn enthousiasme, speelsheid en open karakter zorgden voor vertrouwen en opening bij de ander om het eigen proces aan te gaan.

De eenzijdige benadering in de psychiatrie begon mij tegen te staan en daarom ben ik een driejarige opleiding gaan doen tot Energetisch Therapeut. Mijn mens- en wereldbeeld werden breder. Ik ging steeds meer uit van veerkracht en talenten van mensen in plaats van hun problematiek. Vertrouwen werd belangrijker dan controle en ik verlangde ernaar om speelsheid, creativiteit en intuïtie onderdeel te maken van mijn werk. Dat kon ik niet kwijt binnen de psychiatrie en daarom nam ik ontslag.
Naast het ontwikkelen van mijn eigen praktijk, ging ik aan de slag als Praktijkondersteuner GGZ bij een huisartsenpraktijk. Daar heb ik me lange tijd als een vis in het water gevoeld. Mensen vinden mijn holistische kijk en accepterende en compassievolle houding prettig. Maar er miste nog iets…

Toen ik hoorde over Natuurcoaching, was het duidelijk wat er miste. In Natuurcoaching komt alles voor mij samen en dan ook nog eens heel aards. Speels, moeiteloos en vreugdevol. Ik word blij van buiten zijn en het geeft me energie. De natuur geeft rust, ruimte en zorgt dat het weer stroomt van binnen.

Fenna ben ik in 2022 tegengekomen. We hebben allebei een vrolijke, optimistische aard en kunnen honderduit over ons vak praten. We leren van elkaar en de inhoud en werkwijze van haar Bloeitraject passen enorm bij mij. Ik ben blij dat ik deze trajecten in de mooie Vinca-tuin mag verzorgen.

 

Thuiskomen bij jezelf, door bewustwording van wie jij ten diepste bent en wat je verlangt.
Leef je mooiste leven, moeiteloos en vreugdevol!

“Esther is enthousiast, spontaan en passievol”
“Esther straalt warmte en liefde uit”
“Esther geeft vertrouwen”

Opleidingen
HBO-verpleegkunde
Polyenergetische therapie – VOV-opleidingen
POH-GGZ opleiding
Lijfkrachtherstel – Jeffrey den Dolder
Kindercoaching – MALVA
Transformatiecoaching – Mathijs Bos
Natuurcoaching – Innersteps
Kernvisiecoach – Wim Bouman