U bent hier: Home » De Vinca-Tuin

De Vinca-Tuin

In het buitengebied tussen Olst en Raalte aan een doodlopende weg ligt de Vinca-tuin. Deze bijzondere tuin die 5.000 m2 bestrijkt, is een geweldige plek om coaching en systemisch werk te combineren. Het is een uitbundige tuin waarin bloemen, groente, kleinfruit en kruiden worden gekweekt. Er zijn hoekjes, zitjes en verrassende elementen. In de tuin wonen kippen en geiten en het één van de ontmoetingstuinen voor Stichting Wortel.

De Vinca-tuin is alles wat ik, zonder het te weten, een lange periode heb gemist. Hij is onvoorspelbaar, maar wel betrouwbaar. Hij stelt nooit teleur. Maar nog belangrijker: ik stel hem nooit teleur. Elk jaar mag ik er opnieuw beginnen. Hij rekent niet af op fouten, maar vindt creatieve manieren om het op te vangen, waardoor het geen fouten meer zijn. Hij biedt alle ruimte om mezelf te zijn. Verdriet hoeft niet verstopt te worden en vrolijkheid mag voluit en luidruchtig worden geuit. Mijn soms enorme lach mag weerklinken tussen de bloemen. De tuin bloeit en groeit met mij mee.
De tuin me laat aarden in het hier en nu. Bij het binnentreden zakt mijn stressniveau en de tuin herinnert elke dag aan wat er echt belangrijk is. Hij is het natuurlijk tegenwicht bij alles wat me uit balans brengt. Dat wil ik graag delen met iedereen, die de rust en het geluk die dat brengt, nog mist.

‘Je merkt dat de tuin met liefde is aangelegd, niet alleen door de eigenaren, maar ook door alle mensen die er inmiddels al hebben gewerkt’.

‘De gemoedelijke sfeer binnen de tuin geeft ruimte en rust. Altijd fijn om er te zijn’.

‘De liefde waarmee deze tuin is opgebouwd, waarvan elke plant, elke steen is aangeraakt en bewust op zijn plaats is gezet, geeft mij nieuwe energie’.

Bel me op 06 48 070 216. Ik maak graag een afspraak om toe te lichten hoe ik jou of je werknemers kan leren bloeien in elke storm!