Het was een flinke stap om mezelf de herstel tweedaagse cadeau te doen. Na een intensieve periode in ons gezinshuis was het nodig om afstand te nemen en na te denken over mijn vitaliteit. (Dat woord krijg ik bijna niet meer over mijn lippen; wil iemand een serieuze poging wagen voor een meer passend woord?)

Gemma’s nuchterheid en vrolijkheid gaven een sfeer waarbij ik met beide voeten in de Vinca tuin bleef staan. In gesprek was ze snel, prikkelend, en ze vroeg door totdat ik concrete en haalbare afspraken met mezelf had gemaakt. Fenna voelt goed aan waar gevoeligheden liggen en wist met creatieve en ongewone opdrachten mij te wijzen waar ik vriendelijker naar stukjes van mezelf mag kijken. Een gezonde emotionele huishouding is  van essentieel belang om mijn bijzondere baan vol te kunnen houden. Samen met Karin Zanin, een bevlogen collega gezinshuisouder en inmiddels lieve vriendin heb ik bijzondere ervaringen gedeeld.  Respect voor de mannen thuis die hard doorwerkten en bij thuiskomst mochten nagenieten.

Tof dat Fenna een persoonlijk programma aan kon bieden. Voor iedere gezinshuisouder die niet bang is voor een pittig portie zelfreflectie en zichzelf waardevol genoeg vindt: aanrader!