Na een zeer roerige periode in mijn leven dacht ik dat ik eindelijk uit het dal gekropen was. Helaas bleek dit toch niet zo te zijn. Gebeurtenissen uit het verleden hadden absoluut nog geen plek gekregen en zorgden voor een onrustig hoofd. Een constante wervelwind aan gedachten en emoties die ertoe leidden dat ik geen stap verder kwam in mijn leven en de afgrond nog steeds in zicht was.

Ik kreeg de mogelijkheid om een traject bij Vinca te doen. Het eerste telefonische contact met Fenna voelde goed en vertrouwd. Dit gevoel werd bevestigd tijdens de intake bij de tuin en ik keek uit naar de eerste echte afspraak.
Wat er tijdens die afspraak gebeurde is bijna niet te beschrijven. Ik werd overdonderd door alles wat er in mijn hoofd en lijf werd losgemaakt. Inzichten in verleden, heden en toekomst werden anders, meer helder. Gelukkig was de tweede afspraak een paar weken later waardoor dit proces thuis rustig verder kon gaan. Het was echt gek wat ik ineens allemaal voelde en lichamelijk ervaarde.
Ook in de volgende afspraken kwamen er weer nieuwe inzichten. Oude, bekende mechanismen die in een ander daglicht kwamen te staan. Waren deze mechanismen eigenlijk wel van mij? Of had ik deze toch meegenomen van anderen? Zijn ze vastgeroest? En wat past eigenlijk echt bij mij?
De dramadriehoek maakte mij duidelijk dat ik hierin alle rollen wel een keer vervuld heb, ook werd mij duidelijk dat ik hier nog niet helemaal ben. Dat het misschien wel een veilige plek is omdat het een bekende plek is, dat er uit stappen en een nieuwe rol aannemen toch ook heel erg spannend is.

Ik denk nog steeds aan al die plekken in de tuin waar ik door de opdrachten terecht ben gekomen. In mijn gedachten sta ik er weer en kom ik weer bij het gevoel wat ik toen kreeg. Opdrachten die ogenschijnlijk simpel leken maar bij het uitvoeren niet bleken te zijn. Ik denk aan wat ik ervaarde op de door mij gelegde stippen. Hoe door vragen van Fenna mijn vaste inzichten door de war werden gegooid.
Ik voel dat er een proces is gestart waardoor ik een nieuw pad kan gaan bewandelen. Langs het pad staan prachtige bessenstuiken en mijn duizendschoon hoop ik niet vaak tegen te komen maar indien nodig weet ik dat ze me zal beschermen!