Dit Hersteltraject heeft mij rust en zelfvertrouwen gegeven. Er waren bij mij een aantal onverwerkte gebeurtenissen, die ik hier met behulp van Fenna een plek heb kunnen geven. Dit maakt dat ik vanaf nu weer door kan en niet onverhoopt vast blijf zitten in patronen. Het werkboek geeft hele goede handvatten om eens stil te staan bij dingen. Of dit dan gebeurtenissen, patronen of de dagelijkse sleur van dingen zijn. Ik heb zelfvertrouwen gekregen in mijn eigen lichaam. (Zie je wel, ik kan wel tuinieren in november) en ervaren dat ik buiten de moeilijke momenten om ontzettend heb genoten van dit traject.

Het buiten zijn, de contact met de natuur en lieve geiten hebben mijn lichaam en geest echt goed gedaan. En weer bij elkaar gebracht. En die balans was ik al even kwijt. Fenna is deskundig, liefdevol en geduldig. Ze kon precies op de juiste momenten aan komen lopen, de tuin als metafoor gebruiken, mij daarna weer met rust laten waardoor ik erover na kon denken en weer samen komen. Het luchtig maken als het te zwaar wordt, de diepte in als dat nodig is. Echt onwijs dankbaar voor de begeleiding van Fenna.

In het begin was ik zelfs wat sceptisch over de duur hiervan. Maar nu zie ik in hoeveel goeds het mij gedaan heeft.