Ik vind het lastig deze referentie te schrijven omdat het eigenlijk niet te beschrijven is wat Fenna en haar tuin met je doet. Dit is iets dat je moet ervaren om te begrijpen! Ik vond Fenna als therapeute erg fijn! Ik vond het zo ontzettend bijzonder hoe ik me op mijn gemak voelde bij haar en hoe ik zonder iets tegen haar te hoeven zeggen haar toch duidelijk kon maken wat er was. Ze pikte dit zo snel op waardoor we aan de slag konden zonder ik alles moest vertellen. Ze liet me bij me gevoel komen, wat in het begin vreemd was om te ervaren maar uiteindelijk zo goed!

Voor mij was het traject bij Fenna meer een vorm van uitproberen. Na vele therapieën en trajecten gevolgd te hebben (die bij mij niets hebben toegevoegd en alleen maar weerzin op wekte om aan mezelf te gaan werken) begon ik toch het traject bij Fenna. Ik dacht “proberen kan altijd”. Maar na alleen het kennismakingsgesprek voelde het al ontzettend goed. Ik voelde een soort van wederzijds begrip vanuit Fenna dat mij heel erg hielp om haar in vertrouwen te nemen en een fijne sfeer te voelen. Ik was nog niet in haar tuin geweest. Eerlijk gezegd had ik het niet zo met tuinen en had ik zoiets van oké waar kom ik nu in terecht. Toch wilde ik na de kennismaking graag een keer gaan proberen.

Eenmaal voor het eerst in de tuin begreep ik waarom aan jezelf werken het beste in een omgeving zoals een tuin kunt doen. Het is anders dan een kaal en kil kamertje, het geeft zo een ander gevoel. De eerste keer bij Fenna had ze de open haard lekker aangestoken. Zo simpel maar dit geeft een ontzettend lekker gevoel. Toen de tuin eenmaal in de bloei ging, begon ik steeds meer plezier te hebben als ik door Fenna de tuin in werd gestuurd. Ik kwam mezelf regelmatig even tegen in de tuin. Soms liep ik even in me eentje in de tuin voor een opdrachtje en wist ik niet wat ik eigenlijk moest. Tot ik rond ging kijken en steeds vaker eventjes in mezelf moest lachen, omdat de tuin toch meer met me leek te doen dan ik verwachtte.
In het begin als Fenna me ergens op wees in de tuin dacht ik wel eens “goh wat een toeval dat ik dit bloemetje kies of deze plek in de tuin”. Maar steeds vaker ging ik merken dat het geen toeval was. De tuin, de gesprekken en de opdrachtjes van Fenna hebben mij weer helemaal terug gebracht naar mezelf. Naar wat er binnen in me zat waardoor ik mezelf, mijn emoties maar ook de emoties van mijn omgeving ging begrijpen. Ik denk nu regelmatig terug aan Fenna en haar uitspraken. Ik zie ze terug in mezelf, maar ook in anderen. Dit geeft me nu plezier en soms moet ik er even om lachen. Maar ook op de donkere dagen denk ik even terug aan de simpele dingen die Fenna me meegaf.

Ik vind het lastig deze referentie te schrijven omdat het eigenlijk niet te beschrijven is wat Fenna en haar tuin met je doet. Dit is iets dat je moet ervaren om te begrijpen! Ik vond Fenna als therapeute erg fijn! Ik vond het zo ontzettend bijzonder hoe ik me op mijn gemak voelde bij haar en hoe ik zonder iets tegen haar te hoeven zeggen haar toch duidelijk kon maken wat er was. Ze pikte dit zo snel op waardoor we aan de slag konden zonder ik alles moest vertellen. Ze liet me bij me gevoel komen, wat in het begin vreemd was om te ervaren maar uiteindelijk zo goed! Zelfs na het traject gingen de ontwikkelingen door! Ik ben blij dat ik dit gedaan heb en zou het zo weer doen!