Voordat ik mijn traject begon bij Fenna kende ik het gevoel van trots zijn op iets of op mezelf niet. Ik wist niet hoe tevredenheid en gelukkig zijn echt voelde. Maar voor het eerst in mijn leven ben ik wel degelijk trots op mezelf en ervaar ik rust en tevredenheid. 

Ik hoor het mezelf nog zeggen “ik moet altijd harder werken dan anderen”. Ik leerde via via Fenna kennen en ik had meteen een goed gevoel bij haar. Ze straalt vriendelijkheid, warmte, rust en doortastendheid uit. Ze is enorm kundig. Geen idee hoe ze het doet maar ze doet het. Haar vragen zetten je aan het denken en bieden tegelijkertijd rust. Er zit absoluut geen oordeel in haar manier van werken en ze vind hoe dan ook een manier om die muur die ik had, en vast vele met mij, stukje bij beetje af te breken of in ieder geval een ingang te vinden.

De omgeving waarin ze werkt zorgt voor rust en overzicht. Ik had daar het gevoel dat ik echt even uit die situatie werd gehaald en daar mezelf mocht zijn. Zonder façade en maskers. Het leven draait daar echt even in het moment van nu zijn. Althans dat was mijn ervaring.

Fenna is een kei in het planten van zaadjes. Ze stelt vragen en doet bepaalde oefeningen die zijn echte werking pas gaan doen wanneer je terug gaat naar het dagelijkse leven. Opeens had ik dan een aha-moment, zo midden op de dag of tussen het werken door. Dit werkte voor mij enorm goed. Opeens durfde ik mezelf meer uit te spreken en met ons gesprek in mijn achterhoofd kon ik stukje bij beetje meer voor mezelf kiezen.

Ik kan Fenna het beste omschrijven als de meest warme, vriendelijke vrouw die ik ken. Ze wordt tijdens het traject een soort van vriendin. Je weet wel vaak heb je één vriendin in je groep die met heel veel liefde en warmte je dan toch met je neus op de feiten drukt.
Alleen is deze vrouw ook nog eens vindingrijk en weet allerlei fijne, confronterende en werkende werkvormen in te zetten, zodat je nog een extra steuntje in de rug krijgt.

Door de rustige, vriendelijke maar vooral open benadering van Fenna leerde ik dat ik gewoon mocht zijn wie ik was en dat ik mijn eigen pad mocht volgen. Voordat ik mijn traject begon bij Fenna kende ik het gevoel van trots zijn op iets of op mezelf niet. Ik wist niet hoe tevredenheid en gelukkig zijn echt voelde. Maar voor het eerst in mijn leven ben ik wel degelijk trots op mezelf en ervaar ik rust en tevredenheid.
Ik kan oprecht zeggen dat ik durf te voelen, fijne maar ook minder fijne gevoelens.
Ik laat mij niet meer leiden door mijn angsten, en weet mezelf aan de hand mee te nemen als ik wel overvallen word door emoties en durf stappen te maken in mijn leven, “volwassen” stappen.

Bedankt Fenna voor je doortastendheid, je warmte en oprechtheid.